Marcel Ciolacu: „Primarii trebuie să se poată concentra pe proiectele pentru cetățeni și să nu mai umble după tot felul de avize și autorizații”

Ideile și propunerile primarilor de muncipii pentru îmbunătățirea funcționării administrației publice locale au fost, marți, pe agenda Comisiei speciale pentru Codul administrativ, a anunțat președintele acesteia, deputatul social-democrat de Buzău Marcel Ciolacu.

El a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, că este neceară o flexibilizare a procedurilor, fapt care să conducă, în final, la reducerea birocrației:

„Astăzi am avut o discuție foarte bună la Comisia specială pentru Cod administrativ cu primarii de municipii, care și-au exprimat opiniile cu privire la viitorul act normativ. Toți au fost de acord că este mare nevoie de o flexibilizare a procedurilor, de o relație mai eficientă cu celelalte instituții publice, de reducerea drastică a birocrației, dar și de informatizarea administrației publice. Acestea sunt cele mai bune soluții pentru depășirea actualelor blocaje și pentru impulsionarea dezvoltării comunităților. Îmi doresc ca viitorul Cod Administrativ să răspundă tuturor acestor probleme, astfel încât primarii să se poată concentra pe proiectele pentru cetățeni și să nu mai umble după tot felul de avize și autorizații”, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul social-democrat de Buzău Marcel Ciolacu, președintele Comisiei speciale pentru Codul Administrativ.