Marcel Ciolacu : Moţiunea de cenzură nu trece! Cele cinci partide de opoziție nu au niciun program de guvernare, nici măcar o schiţă !  

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri pe rețelele de socializare, că moţiunea de cenzură iniţiată de cele cinci partide de opoziţie nu va trece, acuzănd iniţiatorii acestui demers că nu au niciun plan concret de guvernare şi nici măcar o propunere de prim-ministru.

Liderul social democraților buzoieni este de părere că este mai ușor să strângi semnături decât să convingi parlamentari să fie în sală şi să voteze” ”Moţiunea NU TRECE ! În următoarele zile vom asista cum opoziţia formată din cinci partide se va strădui să treacă o moţiune de cenzură. Ca de obicei, nu au niciun program de guvernare, nici măcar o schiţă, un minim proiect în situaţia (puţin probabilă) în care vor ajunge la guvern. Ştie cineva care e propunerea lor de prim-ministru?! NU! Tot ce vor e să dărâme şi atât!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai adăugat, că este greu de crezut că oameni cu viziuni diferite, unii de stânga, alţii de dreapta, fără niciun program de guvernare, fără nici un plan vor ajunge să se înțeleagă. „Îmi este greu să înţeleg cum vor decurge întâlnirile între Ludovic Orban, Dan Barna, Victor Ponta, Eugen Tomac şi Kelemen Hunor, oameni cu viziuni diferite, unii de stânga, alţii de dreapta, fără niciun program de guvernare, fără nici un plan. Nu cred că va trece nici acestă moţiune de cenzură. Oricâte perdele de fum vor mai ridica în perioada următoare, un lucru e sigur: să strângi semnături e mult mai uşor decât să convingi parlamentari să fie în sală şi să voteze! Îi vedeţi, da?! Nu trece!”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Reacția lui Ciolacu vine după ce preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a anunţat că a reuşit să strângă peste 233 de semnături din partea parlamentarilor pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, acesta fiind numărul de voturi care ar putea duce la căderea Guvernului, scriu jurnaliștii de la Adevărul.

Tot Ludovic Orban, citat de Adevărul, a declarat că sunt deja ”antamate” discuţii cu 240 de parlamentari care ar semna moţiunea.

Ciolacu și-ar baza afirmațiile și pe faptul că nouă parlamentari ai Opoziţei – de la ALDE, PMP şi ProRomânia – au trecut de partea premierului Viorica Dăncilă, deşi au semnat moţiunea.