Marcel Ciolacu, la Conferința Organizației Județene a PSD Buzău: „Să nu mi se mai ceară înlocuiri pe nedrept pentru că atunci parteneriatul în Coaliţie va lua sfârşit”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri în cadrul Conferinței Organizației Județene a PSD Buzău, că nu instigă la ruperea alianței ci dimpotrivă că își dorește să construiască cu liderul PNL Nicolae Ciucă. Ciolacu i-a avertizat totuși pe partenerii de guvernare că în cazul în care colegii de partid vot fi atacați nejustificat, parteneriatul politic va înceta.

Marcel Ciolacu a mai spus că actuala coaliție trebuie să dureze cel puțin până la alegerile din anul 2024, dat fiind contextul politic complicat în care se află România, după traversarea crizei Covid-19, a crizei economice dar și a războiului declanșat la granițele țării, în Ucraina. “Să nu mă facă să-mi pară rău că v-am rugat să votați să intrăm la guvernare, să ne asumăm o asemnea responsabilitate în cea mai mare criză prin care trece România de la cel de al Doilea Război Mondial, pentru că o să venim cu toții și o să spunem toate adevărurile. Nu vreau nici să intre România într-o zonă de instabilitate politică sau economică ci dimpotrivă vreau să construiesc cu Nicolae Ciucă. Suntem amândoi conștienți de responsabilitatea pe care o avem în acest moment dar vreau să fim respectați și să nu fim atacați pe nedrept. Să nu mi se mai ceară înlocuiri pe nedrept pentru că în acel moment parteneriatul nostru va lua sfârșit.”

Președintele PSD a precizat că alianța PSD-PNL trebuie să reziste până cel puțin în anul 2024, fiind  singura construcție politică capabilă să mențină stabilitatea în această perioadă.

“Asta nu însemnă că aruncăm țara într-o criză politică. Exclus așa ceva! Acest Guvern și această coaliție trebuie ca cel puțin până în anul 2024 să fie funcționale pe această construcție politică. Nu există altă construcție politică. Am văzut oamenii noi de la USR de ce sunt în stare și au văzut și românii. Dar asta nu înseamnă că cineva își va putea permite să atace un coleg de-al nostru indiferent dacă este sau nu membru al guvernului și să nu spună adevărul.” a adăugat Marcel CIolacu.

Marcel CIolacu le-a mai cerut partenerilor de coaliție, să-și recunoască greșelile să spună adevărul românilor, precizând că doar așa ar putea fi iertați mai ușor de electorat.

“Nu Partidul Social Democrat și nici actualul ministru al Finanțelor este de vină de datoria publică imensă lăsată de alte guverne. Avem cifre clare și dacă nu le-au înțeles o să le citesc din nou până când o să înțeleagă și n-o să mai mintă că nu sunt adevărate. Să recunoască că au greșit și vor fi iertați de români mult mai ușor. M-am săturat de ei și le spun că voi reacționa la fel până când vor recunoaște adevărul. “ a declarat Macel Ciolacu.

Și în cadrul conferinței de presă organizată imediat după congres, Marcel Ciolacu a făcut apel la maturitate politică, reamintindu-le colegilor de coaliție că alegerile sunt programate pentru anul 2024.

 

Urmărește-ne pe Google News