Marcajele de pe strada Transilvaniei, refăcute de proiectant pe o distanţă de 1,5 kilometri

Marcajele de pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, care tocmai a fost modernizată, vor fi refăcute, pe o distanţă de circa 1,5 kilometri.

Zilele trecute, după apariţia noilor marcaje rutiere, mai mulţi buzoieni nemulţumiţi au sesizat Primăria şi alte autorităţi competente, inclusiv Poliţia Rutieră, cu privire la situaţiile apărute.

Pe sectorul de stradă menţionat este interzis virajul la stânga din cauza marcajului continuu, astfel că şoferii trebuie să ocolească până la cel mai apropiat rond, cel de lângă fabrica de bere.

Sunt afectaţi şi comercianţii, pentru că accesul la magazinele de pe strada Transilvaniei a fost limitat considerabil odată cu apariţia liniei continue.

Poliţia Rutieră Buzău a explicat că, încă din faza documentaţiei, noile marcaje au primit aviz negativ, însă ele au fost trasate de muncitori cu câteva zile înainte de a afla răspunsul.

Astfel, linia continuă de pe Transilvaniei nu are niciun efect, poliţiştii neputând aplica sancţiuni în cazul în care şoferii nu le respectă. Rămâne însă ridicat riscul producerii de evenimente rutiere.

Reprezentanţii Primăriei, beneficiarul lucrării de modernizare, spun că proiectantul urmează să vină urgent cu soluţii tehnice pentru a reface marcajele rutiere, astfel încât traficul să se desfăşoare fără probleme, iar şoferii şi pasagerii să fie în siguranţă.