Mai multe drumuri județene și comunale din Buzău vor fi modernizate până la sfârșitul anului

Cele mai multe dintre aceste șosele au importanță turistică și vor fi modernizate din fondurile proprii ale județului, dar și din fonduri alocate de guvern. 80 de kilometri de drumuri din județ vor fi modernizate, 4 milioane de euro fiind suma alocată de Consiliul Județean Buzău, în 2019, pentru asflatări.

Mai multe drumuri județene și comunale din zona de deal și de munte a județului Buzău vor fi asfaltate în acest an.

Un drum județean important care va fi reabilitat în acest an din fondurile proprii ale județului este cel care leagă localitatea Cislău de județul Prahova.

Tot în acest an, vor mai avea loc lucrări de asfaltare pe drumul care leagă comunele Pârscov, Cozieni, Bozioru și Brăiești.

O veste bună primesc și locuitorii din comunele Bisoca și Vintilă Vodă. Tronsonul de drum care leagă cele două comune va avea covor asfaltic în acest an.

Şi pentru locuitorii din comunele Florica, Murgești sau Valea Salciei se anunţă veşti bune. Licitaţiile pentru lucrările de asfaltare sunt pe final.

După vacanța de Paște și 1 Mai, s-au reluat și lucrările de reabilitare a drumului județean 203K, pe tronsonul dintre Mărăcineni și Vintilă Vodă.

Totodată, sunt șanse mari ca în acest să înceapă reabilitarea drumui județean care leagă șoseaua europeană 85 de județul Brăila. Este vorba despre Drumul Județean 203K, Vadu Pașii – Robeasca, tronson lung de 37 de kilometri care va fi modernizat cu bani europeni.