Mai multe asociații de proprietari vor beneficia de finanțare pentru reabilitarea energetică

Municipalitatea buzoiană va demara reabilitarea termică a mai multor blocuri din municipiu, cu fonduri europene, cu bani de la bugetul local, dar şi cu o contribuție a cetăţenilor. Primăria Buzău are deja contracte semnate pentru alte cinci blocuri pentru care vor fi iniţiate licitaţii, imediat ce vor sosi actele de la Bucureşti.

Reabilitarea energetică va începe în următoarele câteva luni. Cor intra în acest program un număr de patru blocuri de pe strada Unirii (Bl. 19 A, Bl.19B, Bl.19F și Bl.19 G), două de pe strada Bistriței (Bl. 3A și 3 B Hasdeu) și un bloc de pe Aleea Industriei (Integral 1).

Costul mediu pentru reabilitarea energetică a unui apartament de două camere este cuprins între 2.000 şi 3.000 de lei. Programul presupune reabilitarea termică a anvelopei clădirii, a acoperișului, a subsolurilor, a conductelor și înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente cu unele performante de tip termopan.

Finanțarea lucrărilor se va face, 60 la sută din fonduri europene, bugetul de stat precum și cofinanțare din bugetul local și de la asociațiile de proprietari (procentul fiind de 40 la sută). Durata execuției este de 12 luni.