Lucrările de reabilitare a fostului spital Brătianu încep luna aceasta

Autoritățile județene au anunțat că la sfârșitul acestei luni va semna ordinul prin care să fie demarate lucrările de reabilitare a clădirii fostului Spital Brătianu. Lucrările de transformare a imobilului de pe bulevardul Nicolae Bălcescu în Centru muzeal ar fi trebuit începute încă din primăvara acestui an, însă din cauza birocrației, acestea au fost amânate.

Președintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a dat de veste că problemele care ţineau pe loc execuţia au fost rezolvate.

În aceste condiţii, mai este necesar încă un vot în Consiliul Judeţean, etapă care va fi încheiată la sfârşitul acestei luni. Preşedintele Neagu declară că, imediat după aprobarea din miniparlamentul judeţean, va da şi ordinul de începere a lucrărilor.

Lucrările pentru înfiinţarea Centrului muzeal Brătianu se vor ridica la suma de 4 milioane de euro, cu tot cu TVA. Nu numai clădirea va căpăta o altă față ci și curtea obiectivului, care va trece printr-un amplu proces de modernizare și restaurare.

Centrul muzeal „I.C. Brătianu” va funcționa ca o secție exterioară a Muzeului Județean și conform Planului de marketing, numărul minim total de vizitatori a fost estimat la 8.550, la sfârșitul celor 5 ani de monitorizare a proiectului.

Odată ce va fi finalizat, în cadrul Centrului muzeal vor avea loc şi activităţi culturale, cum ar fi spectacole, lansări de carte sau diferite evenimente artistice.