Lucrările de infrastructură la stadionul de atletism, la final

Lucrările de infrastructură la stadionul de atletism sunt pe ultima sută de metri. Muncitorii au excavat toată pista, după care au pus un strat de piatră concasată și au asfaltat. Peste asfalt se va turna pista sintetică de atletism, cu opt culoare de alergare.

În câteva săpămâni Buzăul va intra pe harta selectă a ţării datorită stadionului de atletism, modernizat la cele mai înalte standarde.

În urma procesului de reabilitare, arena va fi dotată și cu o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă electronică.

Investiţia Primăriei Buzău la stadionul de atletism se ridică la aproape 8 milioane de lei, bani care provin dintr-un credit bancar obținut de municipalitate în valoare totală de 50 de milioane de lei, cu termen de rambursare de 10 ani.

„Stadionul de atletism joacă un rol important în viaţa buzoienilor, fie că vorbim de înaltă performanţă, fie că vorbim de cetăţenii de rând. Arena a reprezentat în mod constant un punct important pe agenda primăriei, iar de când deţin funcţia de viceprimar, a devenit o prioritate. Astfel, sunt îndreptăţit să vă anunţ că după eforturile susţinute ale Primăriei Municipiului Buzău, în câteva săptămâni noua baza sportivă va fi predată municipalităţii. Buzăul va intra pe harta selectă a ţării datorită faptului că va beneficia de o arenă în aer liber care va putea găzdui competiţii internaţionale de atletism. Ca viceprimar şi om de sport, înţeleg importanţa acestui complex sportiv în viaţa tuturor buzoienilor. Astfel, vă asigur că depun toate eforturile ca cetăţenii municipiului să aibă parte de cele mai bune condiţii pentru a face mişcare în aer liber!” a postat pe Facebook Viceprimarul Municipiului Buzău,Ion Viorel.

La finalul procesului de reabilitare, stadionul de atletism de la marginea orașului va fi omologat pentru competiții naționale de atletism, pentru seniori și juniori.