Lucian Romașcanu, întâlnire cu ambasadoarea S.U.A. în România: „A fost un dialog extrem de aplicat, concret”

#image_title

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a  a avut zilele trecute o întâlnire cu ES Dna Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România.

În cadrul dezbaterilor a fost agreat un acord privind protecția împotriva traficului patrimoniului istoric, fiind inițiat și un protocol privind colaborarea culturală reciprocă.

„Am fost onorat să mă întâlnesc astăzi, 06.03.2023, cu ES Dna Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România. A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat și de faptul că în trecutul recent Excelența Sa a fost atașat cultural al ambasadei SUA în România. Am agreat semnarea, chiar săptămâna viitoare, a unui acord privind protecția împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre inițierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă. Industria filmului din SUA este extrem de interesată să producă în Romania, responsabilitatea noastră fiind aceea de a reuși remedierea, în cel mai scurt timp, a schemei de ajutor de stat pentru producția de film (tax incentive). I-am mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția SUA, de peste 1 milion USD în ultimii ani, la restaurarea unor monumente istorice din România. De asemenea, am discutat despre inițierea unui Fond Cultural SUA – România, o idee mai veche a noastră pe care sper să o vedem dusă la îndeplinire.” a precizat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, într-o postare pe social media.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News