Lucian Romașcanu despre realizările edilului Constantin Toma: „Buzăul este un alt oraș, mai verde, mai curat, cu infrastructură modernizată, cu școli în secolul XXI. „

Președintele filialei PSD Buzău, Lucian Romașcanu, laudă activitatea derulată de edilul Constantin Toma, în cei 6 ani de mandat, printr-o postare publicată miercuri, pe rețeaua de socializare Facebook. Romașcanu a precizat că „Buzăul nu a mai avut demult un primar bun, energic și cu viziune, așa cum este Constantin Toma”.

Reacția liderului PSD Buzău vine în urma atacurilor concertate, lansate de opoziția locală, urmare a deciziei de suspendare a finanțărilor pentru proiectele de infrastructură derulate cu bani europeni, declanșată în urma unei reclamații anonime.

„De la începutul primului mandat și până acum Buzăul este un alt oraș, mai verde, mai curat, cu infrastructură modernizată, cu școli în secolul XXI. Sunt multe realizările echipei Toma, le știți și Dvs. foarte bine. Acum câteva zile s-a petrecut un eveniment cel puțin ciudat: după recepții și plăți făcute fără nicio problemă, AM POR anunță sistarea plăților europene pentru cele trei artere de maximă importanță ale orașului. Se pare că ura față de un om contează pentru unii mai mult decât binele orașului în care locuiesc.Eu, personal, sunt convins de corectitudinea primarului. Fiind vorba de fonduri europene, procedurile sunt clare. Totuși, ca senator al buzoienilor, adresez solicitarea celor în drept să verifice cu maximă celeritate cele reclamate și să decidă conform adevărului de pe teren. Vinovații, daca sunt, să plătească, dar proiectul de modernizare a Buzăului trebuie sa continue! PS Un electron liber care mimează politica prin județul nostru îl înfierează pe primar cu orice ocazie și motiv. Îți trebui multă nerușinare și puțină minte să folosești tribuna de politician pentru scandal permanent în loc de a sprijini comunitatea care te-a ales…” precizează Lucian Romașcanu într-un comunicat postat pe Facebook.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe adresa Primăriei Buzău a ajuns o notificare din partea Ministerului Dezvoltării, care anunță Primăria Buzău că sistează plățile pentru cele 3 proiecte de infrastructură întrucât ar fi o anchetă penală în curs, în urma unei plângeri anonime depuse către finanțator.

Primarul Buzăului, Constantin Toma,a declarat că nu a primit lămuriri despre natura presupusei ilegalități, dar crede că plângerea a fost făcută de consilieri locali din Opoziție, victime ale unei confuzii.

 

Urmărește-ne pe Google News