Localnicii din Vrancea îşi vor arunca gunoaiele în rampa de la Gălbinași

Consiliul Judeţean Vrancea a avut o întâlnire informală cu primarii din judeţ şi cu operatorii de salubritate care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului. Cu această ocazie, cei 49 de primari prezenţi la şedinţă au aflat că de la 1 ianuarie 2018 operatorii de salubritate vor încheia contracte cu o rampă de gunoi din judeţul Buzău.

„O soluţie identificată de conducerea Consiliului Judeţean Vrancea pentru gestionarea temporară a deşeurilor din comunele din sudul judeţului este transportul şi depozitarea gunoiului la depozitul ecologic de la Gălbinaşi, judeţul Buzău. Operatorul de salubritate buzoian a transmis administraţiei judeţene că a fost dat acceptul de intrare în depozit pentru două firme de salubrizare vrâncene: SC Gemina Servexim SRL şi SC CUP Salubritate SA, în vederea încheierii contractelor”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Primarii din județul vecin spun că este posibilă o creştere a tarilelor, în urma negocierilor dintre operatorii de salubritate şi conducerea depozitului din judeţul vecin.