Liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, se solidarizează cu transportatorii: demers pentru modificarea Legii RCA

Liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a precizat miercuri, într-o postare pe Facebook, că a inițiat modificarea Legii de răspundere civilă auto RCA , penrru a bloca explozia prețurilor, generată de falimentul societății de asigurări City Insurance.

Acest demers al liderului PNL Buzău vine în contextul în care majorarea tarifelor a explodat, afectându-i în special pe transportatori.

„Pentru că #ÎmiPasă, am inițiat modificarea Legii RCA pentru blocarea exploziei prețurilor la polițe! După ce ASF a ridicat licența #CityInsurance și a decis să formuleze cerere de faliment pe numele companiei de asigurări, creșterea prețurilor a devenit inevitabilă în condițiile în care City Insurance domina piața RCA până la momentul falimentului (70% din totalul camioanelor înregistrate în România). Astfel că, majorarea de tarife a explodat afectându-i atât pe șoferii amatori, dar îndeosebi pe transportatori. Schimbăm legea și, astfel, asiguratorii RCA vor fi obligați să nu depășească tarifele de referință ale #ASF, astfel că:
prețul de referință, actualizat din 6 în 6 luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară, va funcționa ca nivel maximal al cuantumului polițelor de asigurare, aplicat atât persoanelor fizice, cât și juridice. Modificarea legislativă urmărește, totodată, descurajarea asigurătorilor RCA de a majora tarifele polițelor prin sancționarea cu majorarea amenzii pentru faptele asigurătorilor RCA, de la 50.000 lei la 500.000 lei pentru cei care nu se supun prevederilor legale.” se precizează în postarea de pe Facebook.

Proiectul de lege se află, în prezent, la Senat, urmând să ajungă la Camera deputaților, forul decizional.

Sursă foto: Google