Liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu demontează un fake news care vizează cadrele militare: „Nu se pune problema modificării pensiilor!”

Președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a transmis sâmbătă pe Facebook, un mesaj către cadrele militare și funcționarii cu statut special din sistemul național de apărare.

Liderul PNL Buzău avertizează cadrele militare în legătură cu un fake news grosolan, care circulă de câteva zile pe rețelele de socializare și la nivelul instituțiilor militare. cu scopul de a-i dezinforma pe cei din armată.

„În acest context țin să precizez că, ministrul apărării Nicolae Ciucă a dat asigurări că nu se pune problema modificării pensiilor, iar vârsta de pensionare nu va creşte pentru militari, așa cum se vehiculează”,precizează Gabriel Avrămescu.

„De la Alexandru Ioan Cuza încoace militarii au beneficiat de pensie militară de stat, ca o măsură compensatorie pentru tot ceea ce înseamnă privarea de anumite drepturi şi libertăţi democratice, pentru tot ceea ce înseamnă sacrificiul şi disponibilitatea militarilor de a servi ţara indiferent de condiţii şi de misiune, şi, în acest sens, apreciez şi sprijinul politic pentru ca pensiile militare să nu intre în categoria pensiilor speciale. Şi nu vorbesc doar despre pensiile militarilor din Ministerul Apărării Naţionale, ci vorbesc despre pensiile tuturor celor ce fac parte din sistemul naţional de apărare şi siguranţă naţională. Să se gândească cineva, să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să vadă undeva un batalion cu militari între 55 şi 60 de ani. Noi nu avem numai funcţii birocratice şi administrative, sunt şi din acelea, dar sunt puţine. Armata se caracterizează prin dinamism, prin stare de operativitate, prin energie, prin forţă” a precizat Nicolae Ciucă, ministrul MApN.

„Așadar, în calitate de deputat în Parlamentul României, vreau să-i asigur pe militari, că la nivelul Legislativului, nicio decizie majoră nu va fi luată fără consultarea prealabilă a reprezentanților militarilor și a funcționarilor cu statut special din sistemul național de apărare.” a mai spus pe Facebook, Gabriel Avrămescu.