Liceul Tehnologic Vernești, vizitat de polițiști. Dezbatere cu elevii, privind cauzele care generează violenţa în şcoli

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu
reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău au desfășurat miercuri activități informativ preventive la Liceul Tehnologic Vernești.

Poliţiştii s-au întâlnit cu zeci de elevi şi au purtat discuţii pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, au dezbătut împreună cauzele care generează violenţa în mediul şcolar, oamenii legii prezentându-le participanților şi cazuri concrete în care minorii au fost implicaţi în comiterea unor fapte penale.

De asemenea, au fost abordate aspecte referitoare la accidentele de circulaţie, cauzele generatoare, importanţa cunoaşterii şi aplicării corecte a normelor rutiere.

Au fost discutate și aspecte privind prevenirea bullyingului/ cyberbullyingului și le-au fost adresate recomandări pentru pentru a fi în siguranță.

Bullying-ul nu este un conflict, este un abuz, cea mai răspândită formă de violență din zilele noastre.

„În acest context, eliminarea violenței școlare și a agresiunii, precum și asigurarearespectării dreptului fundamental la educație pentru toți școlarii și preșcolarii reprezintă o prioritate pentru polițiști.” au precizat organizatorii evenimentului.

Urmărește-ne pe Google News