Liceul Pedagogic „Spiru Haret” sărbătorește 180 de ani de existență

Profesori universitari, foști absolvenți și autorități locale vor lua parte vineri și sâmbătă, la manifestarea organizată la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” cu ocazia împlinirii a „180 de ani de învățământ pedagogic la Buzău”.

„Pentru orice școală, istoria ei se confundă cu tinerețea. Mai ales când împlinește 180 de ani, vârsta școlii noastre, Liceul Pedagogic <Spiru Haret>, Buzău. Aniversarea sa va fi un bun prilej de memento, de bilanț și de aspirații”, a declarat directorul Liceului Pedagogic, Cristina Iuliana Iacob.

Printre invitații care vor susține prelegeri la Buzău se vor afla: prof. univ. dr. Paul Dobrescu (S.N.P.S.A București), prof. univ. dr. Stan Panțuru (Universitatea Transilvania Brașov), prof. univ. dr. Cătălina Hygum Ulrich (Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea București), prof. univ. dr. Ion Ovidiu Pânișoară (Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea București).

Începuturile Şcolii Normale sunt legate de activitatea lui Dionisie Romano ca profesor al
Şcolii Naţionale, prima instituţie de învăţământ modern din Buzău. Spiru Haret a fost reîntemeietorul şcolii si de aceea , încă din 1914, instituția îi poartă numele.