Legea care reglementează piața de DEE-uri, aviz favorabil de la CES. Parlamentarii PNL, Vlad Pufu și Gabriel Avrămescu, inițiatori ai proiectului, din luna martie

Președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a cerut vineri colegilor din coaliție, mai multă determinare pentru adoptarea unei legi ce vizează reglementarea în legislația națională a pieței pentru deșeuri electrice și electrocasnice. Liberalul buzoian a precizat că documentul se află în procedură parlamentară la Camera Deputaților, care este și for decizional.

Avrămescu este de părere că proiectul de lege elaborat în parteneriat cu colegii din PNL, Vlad Pufu și Cristine Thellmann, poate fi adoptat până la finalul acestei sesiuni parlamentare, dacă ar exista mai multă voință politică.

Liderul PNL a precizat că adoptarea actului normativ ar permite angajarea a aproximativ 200 de persoane la Green Group Buzău.

“Am luat act de declarațiile făcute de colegii de coaliție referitoare la reglementarea în legislația națională a pieței pentru deșeuri electrice și electrocasnice supuse unui proces de pregătire și reutilizare, lege care ar permite angajarea a aproximativ 200 de persoane la Green Group Buzău.
Le transmit pe această cale colegilor mei că legea este deja scrisă, are aviz favorabil de la CES( Consiliul Economic şi Social) și se află în procedură parlamentară la Camera Deputaților, for decizional.
Proiectul a fost depus, de mine și de senatorul PNL Buzău, Vlad Mircea Pufu și susținut de colegii mei din #PNL, încă din luna martie. Acum văd că, cel puțin public, proiectul are și susținerea PSD, deci e nevoie doar de puțină voință politică, iar proiectul de lege poate fi adoptat până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Proiectul de lege, în comentarii.” a precizat vineri pe social media, liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Urmărește-ne pe Google News