La primăvară începe amenajarea unui cimitir municipal, între cartierul Micro 14 și șoseaua de centură

Proiectul înființării unui cimitir municipal prinde contur, după ce Guvernul a aprobat transferul către Primăria Buzău al unui teren de 5,4 hectare cu această destinație. Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit primarului Toma, în primăvară va fi organizată licitaţia pentru proiectare. „În ultima şedinţă de guvern, a ieşit o hotărâre prin care ni s-a alocat, prin transfer de la Ministerul Apărării, o suprafaţă de 5,4 hectare. Este vorba despre zona de centură, care poate fi accesată şi de pe strada Grigore Baştan, cu unităţile militare din Crâng pentru un viitor cimitir municipal. Era nevoie de o asemenea investiţie, sper ca procedurile să dureze puţin, astfel încât anul acesta să avem deja cel puţin un studiu de fezabilitate, astfel încât în primăvară să ţinem deja o licitaţie, pentru proiectare şi apoi pentru execuţie, pentru acest lucru necesar”, a spus Toma

Terenul pe care se va înfiinţa cimitirul municipal este unul şi acelaşi pe care, în primăvara anului 2010, foştii miniştri Elena Udrea şi Gabriel Oprea, care vizitau împreună Buzăul, promiteau construirea unui cartier ANL, proiect care a eșuat.