Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, prezenți marți la Buzău. Vor vizita Școala Nr 11, prima unitate de învățământ ecologică din România

În contextul Zilei Mondiale a Mediului și a Zilei Învățătorului, președintele Klaus Iohannis va vizita Școala Gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău. Alături de șeful statului se vor afla și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și miniatrul Culturii Lucian Romașcanu.

Liderii politici de la centru vor fi îmtâmpinați de primarul Constantin Toma și președintele C.J. Buzău Petre Emanoil Neagu.

Delegatia va avea ocazia să vadă concret cum funcționează prima unitate de învățământ ecologică din România.

La Școala nr. 11, energia electrică este furnizată cu ajutorul panourilor solare iar apa meteorică este colectată și utilizată pentru alimentarea toaletelor.

Tot în incinta școlii de pe strada Chiristigii a fost amenajată și o seră de legume.

Primăria Buzău a alocat aproximativ 200.000 de euro pentru tranformarea unității de învățământ într-o școală sută la sută Eco.

Economia circulară produce zero deșeuri. Este un concept relativ nou și descrie un circuit economic în care, încă din faza de design, totul se proiectează în așa fel încât ceea ce intră într-un produs sau proces, se încadrează în două categorii: fie este ocomponentă biodegradabilă, fie este o componentă cu 100% potențial de reciclare.

Urmărește-ne pe Google News