Județul Buzău are 11 focare de infecție cu coronavirus. Au fost descoperite cazuri la DSP, Poliție, Pompieri și Protecția Copilului

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 18 de cazuri de COVID-19, 8 pacienți fiind testați și diagnosticați în laboratoare private. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 15 și 74 de ani și au fost internați, atât la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Conform datelor oficiale, în județul Buzău, sunt active, în prezent, 11 focare de infecție cu SARS-Cov2.

Centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni are 20 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, Direcția de Sănătate Publică are 14 bolnavi, Complexul de servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8 Buzău, 5 persoane confirmate pozitiv.

La Centrul de Dializă sunt 7 persoane confirmate pozitiv, la Electrica Furnizare Râmnicu Sărat, 3 persoane infectate, la Inspectoratul Județean de Poliție sunt 8 cadre confirmate pozitiv, iar la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate sunt 4 persoane confirmate pozitiv cu SARS-Cov2.

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost confirmate pozitiv 3 cadre iar o societate comercială din municipiul Buzău are 8 persoane confirmate.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 842, 540 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 24.