Judecătoria Buzău, pe Bulevardul Gării. Consiliul Județean ar putea oferi Ministerului Justiției o suprafaţă din terenul fostei Maternităţi

Judecătoria Buzău ar putea primi o suprafață din terenul fostei Maternităţi. Consiliul Județean oferise inițial spațiu la fostul spital Brătianu, însă reprezentanții Ministerului Justiției au declarat că acesta este insuficient și neconform. În urmă cu doi ani, Judecătoria şi-a mutat sediul din clădirea Tribunalului într-un spaţiu comercial.

Aflat, joi, la Unguriu, pentru da un acord de principiu pentru construirea celui mai mare penitenciar din regiune, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat şi despre construirea unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău.

Iniţial, Consiliul Judeţean Buzău a oferit în acest scop aproape 3.000 de metri pătraţi din terenul pe care se află fostul spital Brătianu. Ministerul Justiţiei nu şi-a dat însă avizul pentru construirea sediului Judecătoriei pentru că spațiul respectiv este insuficient şi nu asigură o cale de acces pentru maşinile care transportă deţinuţii.

Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, nu exclude ca din terenul fostei maternități să rupă o suprafaţă pe care să fie construită noua Judecătorie, însă nu mai mare de 2.000 de metri patraţi.

Reprezentantii Ministerului Justiţiei sunt aşteptaţi săptămâna viitoare la Consiliul Judeţean, pentru a continua discuţiile referitoare la sediul Judecătoriei.