Jandarmii și Garda de Mediu vor supraveghea zonele de agrement și vor aplica amenzi

Nu e zi de 1 Mai fără grătare în aer liber. Din păcate, lipsa de educaţie a multor petrecăreți lasă în urmă, la sfârșitul vacanței, un peisaj dezolant: pajiști pline de PET-uri dar și resturi menajere și jar folosit la grătare. Autoritățile atrag atenția turiștilor să păstreze curățenia în spațiile verzi unde aleg să petreacă. Altfel, vor fi depistați și amendați.

Acesta este peisajul dezolant lăsat de petrecăreții care au chefuit în Tabăra de sculptură de la Măgura, judetul Buzău, în perioada sărbătorilor pascale.

Cum de 1 mai, distracția favorită a buzoienilor este tot grătarul la iarbă verde, reprezentanţii Muzeului Județean, instituție care are în administrare tabăra de sculptură, se teme de o nouă afluență a petrecăreților în zonă. Conducerea Muzeului atrage atenția turiștilor să păstreze curățenia în zonă.

Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, s-a arătat șocată de peisajul dezolant lăsat în urmă de petrecăreți, la Măgura. Ea considerĂ că persoanele care au lăsat mizerie în tabăra de sculptură dau dovadă de o nesimțire crasă.

În minivacanta de 1 Mai, cel puțin la nivel declarativ, una dintre preocuparile majore ale autorităților va fi depistarea și amendarea celor care nu păstrează curățenia in zonele de agrement din județul Buzău.

Rămâne însă de văzut dacă inspectorii Gărzii de Mediu vor monitoriza locurile vizitate freecvent de turiști în zilele de sărbătoare și vor aplica amenzi, dat fiind că aceștia sunt bugetari iar zilele de 30 aprilie și 1 mai au fost declarate oficial zile nelucrătoare.