Jandarmii au surprins șase hoți de lemne în timp ce ”operau” într-o pădure din județul Buzău

Misiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, soldate cu sancționarea mai multor buzoieni de către jandarmii montani din Berca şi Nehoiu. În cadru acțiunilor derulate miercuri, 6 septembrie, au fost confiscate motofietrăstraie, autoutilitare și un tractor.

Jandarmii din cadrul Postului Berca au depistat pe raza localității Lopătari un număr de șase persoane care încărcau lemne nemarcate. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul că persoanele în cauză au tăiat fără drept, cu ajutorul a trei motofierăstraie și a unui topor, arbori nemarcați.

După inventarierea şi cubarea materialului lemnos tăiat ilegal, acesta a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic. De asemenea au fost confiscate cele trei motofietrăstraie, un topor, două autoutilitare și un tractor.

Pe numele celor șase buzoieni, jandarmii au întocmit actele de sesizare cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, fapte prevăzute şi sancţionate de Legea 46/2008 Codul Silvic.

Efectivele din cadrul Postului Nehoiu au sancţionat contravenţional doi buzoieni, întrucât aceştia nu aveau completate documentele legale de transport conform reglementărilor în vigoare.

Totodată a fost aplicată măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a materialului lemnos, care a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic.