„Îți dau foc, zdreanțo”. Așa obișnuia să amenințe ucigașul Valentinei Nica, fata incendiată din Buzău

Cosmin Dan, tânărul care a ucis-o, sâmbătă dimineață, pe Valentina Daniela Nica, prin incendiere, obișnuia să bată, la nervi, diverse fete din anturaj, dar și să le amenințe, inclusiv cu incendierea. A pățit-o, fix cu un an înainte de tragedia care a impresionat o țară întreagă, o colegă de-ale Valentinei, după ce i-ar fi refuzat avansurile.

Tânăra respectivă, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic, scrie cotidianul Opinia, a intrat în atenția lui Cosmin Dan, în februarie 2018, în timp ce se afla într-un club, într-o stare euforică. A ”tras de ea”, i-a făcut propuneri indecente însă fata l-a refuzat.

Aceasta a făcut greșeala de a o informa pe prietena celui care acum a devenit criminal, Anisia, fapt care a atras furia tânărului.

Reacția violentă s-a materializat printr-o serie de mesaje de amenințare pe o rețea de socializare, dintre care unul atrage atenția în contextul celor întâmplate sâmbătă: ”Îți dau foc, zdreanțo, dacă nu vii să ne punem față în față”.

Fata a făcut anul trecut și plângere la poliție pentru amenințare. A retras-o opt zile mai târziu, pe 5 martie, după ce Cosmin Dan și Anisia și-au cerut scuze și au promis că nu se mai întâmplă.

Peste fix un an, o astfel de amenințare a fost pusă în practică în cazul Valentinei Nica.