ISU Buzău are în dotare de azi o autospecială de salvare de la înălțime

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a prezentat mașinile și echipamentele de intervenție achiziționate în cadrul Proiectului Multirisc, cu fonduri europene. Întreaga dotare a IGSU a costat 35 de milioane de euro. La Buzău au ajuns o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o linie tehnică de întreținere echipamente individuale de protecție și un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig.

Noua etapă de înzestrare are ca obiectiv general creșterea rezilienței la dezastre a comunităților prin îmbunătățirea capabilităților de intervenție în situații de urgență generate de mai multe tipuri de risc: inundații, alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și accidente în industrie

Autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime va acționa pentru salvarea persoanelor de la înălțimi și asigurarea pătrunderii rapide a forțelor de intervenție în părțile superioare ale clădirilor înalte și foarte înalte, când căile de acces devin impracticabile ca urmare a incendiilor de mari proporții sau dezastrelor.

Linia tehnică de întreținere echipamente individuale de protecție va realiza întreținerea de calitate a costumelor de intervenție tip NOMEX, cizmelor tip pompier, căștilor de intervenție și aparatelor de respirat utilizate de salvatori în cadrul acțiunilor de gestionare a situațiilor de urgență.

Autocamionul cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig va fi utilizat pentru transportul containerelor Multi risc utilizate pentru intervențiile specializate, acesta putând rula pe toate tipurile de teren: asfalt, pământ, nisip, teren accidentat.

De la începutul anului, pe lângă cele sosite astăzi, în dotarea pompierilor buzoieni au intrat rând pe rând un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig, un container suport logistic al intervenției Multi risc Tip II, o șenilată UTV ARGO 8×8, un scaun bariatric pentru transport persoane supraponderale o cameră de termoviziune, o barcă pneumatică tip BP-4 și un echipament Hooligan complet PRT rescue.

DSC04072