Ionuț-Cristian Vuță, noul preot paroh al Catedralei „Sfântul Mucenic Sava” din Buzău

Catedrala copiilor „Sfântul Mucenic Sava” din Buzău are de sâmbătă un nou preot paroh. Este vorba despre Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar.

Prezentarea acestuia de către Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a avut loc după slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte consilieri și inspectori eparhiali, actuali și foști profesori ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, slujitorii lăcașului de cult, precum și alți slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului”. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

„L-am rânduit aici pe părintele Ioan Vuță, în speranța că va continua ceea ce a început părintele Florentin Duca în anul 2015, din punct de vedere administrativ. Aceasta nu înseamnă că este umbrită în vreun fel activitatea săvârșită de ceilalți doi preoți mai vechi. În Biserică nu există competiție, ci complementaritate. Știm cu toții că cel care a pus bazele acestei biserici, numită «bisericuța copiilor», este părintele Mihail Milea. Meritele sale nu sunt contestate de nimeni. Părintele Milea este profesor la Seminarul Teologic din Buzău, iar părintele Aurelian Damian este profesor la Colegiul Național «Bogdan Petriceicu Hasdeu». Amândoi sunt implicați foarte mult în viața duhovnicească. Prin urmare, cei trei preoți, fiecare cu meritele și cu darurile sale, vor coopera de așa manieră, încât viața bisericească la Parohia «Sfântul Sava» să fie armonioasă și dinamică”, a declarat la final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, citat de arhiepiscopiabzvn.ro.

„Mulțumesc Bunului Dumnezeu și Înaltpreasfinției Voastre pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, de a sluji la Catedrala «Sfântul Sava», unde am crescut alături de părintele Mihail Milea și de părintele Aurelian Damian. Mă voi strădui să împlinesc ceea ce mi-ați încredințat, după cuvântul Sfântului Porfirie, «în rugăciune, în tăcere și cu multă iubire»”, a spus părintele Ionuț-Cristian Vuță.

De asemenea, fostul preot paroh, Florentin Duca, protoiereu al Protopopiatului Buzău II, a adresat un cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian și a evidențiat frumoasa colaborare pe care a avut-o cu preoții și credincioșii de la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” până în luna februarie a acestui an, când a revenit la Parohia Măgura.