Investiție de amploare în infrastructura comunei Costești: satul Spătaru va avea o rețea de canalizare de 4 milioane de euro

#image_title

Edilul comunei Costești, Nicolae Gioabă, a semnat miercuri la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, un contract de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții ” Înființare rețea de canalizare apă uzată menajeră comuna Costești, sat Spătaru, județul Buzău”. Documentul oficial a fost parafat în prezența secretarului de stat din cadrul M.D.L.P.A., Alexandru Stoica.

Investiția de peste 4 milioane de euro va fi realizată în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Imvestiții ” Anghel Saligny”.

Rețeaua de canalizare va rezolva problemele vechi cu care se confruntă locatarii din zonă. “În curând vom avea condiții decente în această zonă. Sperăm ca în urma acestei investiții de amploare să putem rezolva și problema apei care băltește în zonă, din cauza nivelului ridicat al pânzei freatice.” a precizat edilul localității Costești, Nicolae Gioabă.

La Costești așteptările sunt mari, prețul terenurilor fiind deja în creștere. „Zona noastră este în continuă dezvoltare iar acestă investiție este de bun augur pentru noi. Terenurile devin mult mai atractive pentru investitori însă urmeză și investiții din partea noastră. Am primit semnale că putem avea acces la rețeaua de gaze dacă valoarea proiectului propus va scădea. Astfel de investiții ne dau speranțe că vom deveni în următorii ani o zonă metropolitană a municipiului Buzău.” a precizat edilul comunei Costești, Nicolae Gioabă.

Satul Spătaru este de 20 de ani în continuă extindere, locuitorii din zonă beneficiind în ultimii ani de îmbunătăţiri la capitolul infrastructură, printre care și introducerea unei rețele moderne de apă.

Urmărește-ne pe Google News