Investiție de 1 milion de euro la o școală din localitatea Vadu Pașii

În timp ce multe unităţi de învăţământ din ţară n-au nici măcar autorizaţie de funcţionare, condiţiile de învățământ din școlile arondate comunei Vadu Pașii se ridică an de an la cele mai exigente standarde europene, prin atragerea de investiții masive de către autoritățile locale. Ultima veste bună pentru sătenii din localitate este construirea unei săli de sport ultramoderne,  grație unui proiect de 1 milion de euro finanțat din fonduri guvernamentale prin Ministerul Dezvoltării.

Cei peste 300 de elevi din Vadu Paşii vor avea de anul viitor o sală de sport ultramodernă dotată cu un teren cochet, vestiare, băi și centrală termică proprie. Vestea a fost dată chiar de către edilul localității  Gheorghe Firon care a declarat că sala de sport ce va fi construită în timp record la cele mai înalte standarde, va avea o suprafață de 1.030 de metri pătrați cu o suprafața desfășurată de 1.270 de metri pătrați. “Sala de sport se va construi în satul Vadu Pașii chiar în spatele bisericii întrucât aici avem cel mai mare număr de elevi iar obiectivul trebuia să satisfacă nevoile unei școli cu mai mulți copii. În curând vom emite autorizația de construcție iar lucrările nu ar trebui să dureze mai mult de nouă luni conform contractului de finanțare . Vrem să concurăm cu cele mai bune şcoli din țară și de aceea dăm o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii . “ ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.

Sala de sport din comuna Vadu Pașii va dispune de 100 de locuri în tribună, de o parcare modernă dar și de un spațiu verde pentru recreere.