Depozit ecologic amenajat de Consiliul Județean Buzău pe raza comunei Poșta Câlnău

Două de firme de consultanță, una din București iar cealaltă din Grecia, vor întocmi un plan actualizat de gestionare a deșeurilor în județ. Joi, la sediul Consiliului Județean, a fost semnat contractul care prevede planul județean de gestionare a deșeurilor pentru următorii ani, depozitul urmând să fie amenajat pe raza comunei Poșta Câlnău. 

Pe lângă amenajarea depozitului ecologic de la Poșta Câlnău pentru deșeuri menajere, prevăzut cu o stație complexă de sortare, compostare și tratare mecanică și biologică, Consiliul Județean și-a propus alte două obiective.

Se dorește retehnologizarea stațiilor de transfer existente și operaționale din localitățile Cislău și Beceni, iar cel de-al treilea obiectiv îl constituie închiderea depozitului neconform de deșeuri din municipiul Râmnicu Sărat.

Contractul semnat între Consiliul Județean și cele două firme de consultanță – asociate pentru acest proiect -are o valoare de 1,75 milioane de lei, fără TVA, și o durată de 15 luni, iar după semnarea documentului, prestatorul are la dispoziție 6 luni pentru întocmirea și predarea planului județean de gestionare a deșeurilor și o perioadă de 15 luni pentru întocmirea și predarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Buzău”.