Intervenție stomatologică încheiată cu succes în cazul unui unui băiețel cu autism

Copilul în vârstă de 13 ani avea nevoie de o intervenție stomatologică delicată, dar mai multe spitale din țară au refuzat operația din cauza afecțiunilor copilului. Familia băiatului a așteptat luni bune această intervenție, mai ales că nu își permitea costurile operației de aproape 2.000 de euro. În urmă cu câteva zile un stomatolog de la o clinică privată, alături de doi specialiști de la Spitalul Județean Buzău, au dus la bun sfârșit intervenția chirurgicală.

De mai bine de un an, Andrei un copil cu autism din Buzău aștepta intervenția stomatologică, dar familia nu dispunea de cei aproape 2.000 de euro necesari pentru operație. Părinții săi s-au luptat din răsputeri si au bătut pe la porțile mai multor spitale din țară.

La sfârșitul lunii august, norocul le-a surâs. Specialiștii Spitalului Județean de Urgență Buzău au acceptat provocarea, în condițiile în care mai realizase recent o operație asemănătoare la o fetiță. În colaborare cu un alt specialist dintr-o clinic privată, medicii au realizat intervenția în deplină siguranță. Operația s-a încheiat cu bine după 45 de minute, iar Andrei a fost externat dupa 3 ore.

„Așa cum am promis ultima dată Spitalul Județean nu va mai da înapoi în cazul copiilor cu dizabilități care au nevoie de intervenții stomatologice. Avem o nouă colaborare cu domnul medic Bogdan Marin care împreună cu medicii noștri au tratat un copil de 13 ani cu autism care nu putea fi tratat în cabinet fără anestezie generală. Avem un program pe perioada următoare a intervențiilor stomatologice cu alte trei cazuri de copii care au astfel nevoie de tratament”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

În perioada următoare și alți copii cu dizabilități vor beneficia gratuit de intervenții stomatologice complexe în Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar lista este deschisă pentru cei cu nevoi speciale.