Interpreta Cornelia Catangă, răpusă de Covid-19. Artista născută la Buzău s-ar fi tratat de temuta boală, cu Ivermictină

Doliu în lumea muzicii lăutărești după ce interpreta Cornelia Catanga, a murit, vineri dimineață, în urma infecției cu virusul COVID-19. Cântăreața avea 63 de ani și fusese transportată în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgență București.

Cornelia Catanga s-a născut la Zeletin, Cătina, în județul Buzău, la data de 9 martie 1958 și era una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică lăutărească, evoluând pe scena ani de zile cu soțul său, Aurel Pădureanu.

Jurnalista Mara Bănică a anunțat cumplita veste pe pagina sa de Facebook.

„Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook vineri dimineaţa, în jurul orei 6,00. Aurel Pădureanu, m-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău,că  nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut t testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat“, a declarat pentru Antena 3.
Mai mult, soţul Corneliei Catangă nu ar fi crezut în Covid-19, cântăreața stând acasă şi tratându-se cu ivermectină.” Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa…Este cumplit ce s-a întâmplat”, a mai precizat Mara Bănică, pentru Antena 3