Interlop din Râmnicu Sărat, ridicat de polițiști. Raimondo vindea mașini de lux, fără să-și declare activitatea comercială

Peste 50 de poliţişti din Buzău au efectuat, marți, trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Cel vizat, un tânăr din cartierul Zidari, se ocupa cu comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi fost obținute sume de aproximativ 750.000 de lei.

Raimondo Dumitrache, un client vechi al Poliției, a fost vizat de acțiunea de marți dimineață. Un număr de peste 50 de poliţişti de investigații criminale, ordine publică și din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Sărat au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Activitatea vizează identificarea şi ridicarea documentelor şi înscrisurilor care redau operaţiuni economice efectuate de Raimondo Dumitrache cu autoturisme de lux, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Din cercetări a reieşit că bănuitul, în vârstă de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, în perioada 2013 – 2015 ar fi efectuat operațiuni economice în țară și pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi fost obținute sume de aproximativ 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2012 – 2017 Raimondo Dumitrache ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea de imobile şi terenuri agricole pe raza municipiilor Râmnicu Sărat, București și Constanța, ascunzând adevărata natură şi provenienţă a bunurilor. La acţiune participă și poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.

Raimondo nu este la primul contact cu Poliția. În urmă cu 9 ani, el a fost implicat într-o bătaie la Cazinoul din centrul Râmnicului în care s-au folosit săbii, bâte, cuţite şi arme cu gaze. În încăierare, un membru al grupului rival a fost lovit serios. Nu a necesitat internare, însă a formulat plângere la Poliţia Râmnicu Sărat pentru lovire şi ameninţare.