Potrivit Inspectorilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, luna trecută au fost verificaţi 388 de operatori economici, pe întreg lanţul de la producţie, la comercializare, iar pe timpul controalelor s-a urmărit dacă sunt respectate condiţiile generale de igienă, procedurile de trasabilitate a produselor, implementarea programelor de autocontrol şi etichetarea produselor.
„În urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele neconformităţi: lipsa verificării stării de sănătate, neefectuarea acţiunilor de dezinfecţie/dezinsecţie/deratizare, lipsa monitorizării temperaturii din spaţiile frigorifice, deficienţe de depozitare şi manipulare a produselor alimentare, deficienţe structurale. Urmare a acestor neconformităţi au fost aplicate 16 amenzi contravenţionale în valoare totală de 55.400 lei şi 39 avertismente. A fost aplicată o Ordonanţă de suspendare a activităţii la un laborator de cofetărie/patiserie unde au fost constatate deficienţe structurale şi s-au confiscat 30 de kilograme de carne şi produse din carne de la un restaurant din cauza lipsei etichetării”, informează DSVSA Buzău.