Incendiu la Costești. Un bărbat a ars de viu în propria locuință

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din satul Pietrosu, comuna Costeşti, a murit vineri seara carbonizat, după ce locuinţa sa a fost cuprinsă de flăcări. Două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au ajuns la locul anunțat, printr-un apel al unor vecini la 112, unde au găsit o casă cuprinsă de flăcări.

„Apelul la 112 a fost efectuat de un vecin care a văzut casa în flăcări. Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă. În momentul sosirii acestora, locuinţa, cu o suprafaţă de circa 50 de mp, ardea generalizat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, slt. George Creţu.

Potrivit sursei citate, în interior a fost găsit un bărbat carbonizat, identificat de vecini ca fiind un cetățean de etnie romă de 43 de ani, cunoscut drept consumator cronic de băuturi alcoolice, fără familie și care locuia singur.

Este al doilea incendiu cu victimă în 24 de ore, după cel înregistrat joi seara, într-un apartament din Sărata Monteoru, incident provocat, cel mai probabil, de la o țigară. O femeie în vârstă de 40 de ani a pierit în flăcări, iar mama acesteia, în vârstă de 70 de ani, a suferit o intoxicație puternică de la fum.