În locul fostei maternități din Buzău vor apărea în următorii ani două clădiri

Noul sediu al Judecătoriei Buzău și un bloc de locuințe destinate medicilor din Spitalul Județean vor fi construite, în următorii ani, în locul fostei Maternități din Buzău. Săptămâna trecută, s-a parafat prin decizie de guvern trecerea de la Consiliul Județean Buzău către Ministerul Justiției a unei suprafețe de 4.000 de metri pătrați pentru amenajarea noii Judecătorii. Reprezentantii Consiliului Județean anunță că grăbesc în paralel demersurile pentru ridicarea imobilului dedicat medicilor.

În locul fostei maternități din Buzău, care a fost demolată recent, vor apărea în următorii ani două clădiri. Una dintre acestea va găzdui Judecătoria Buzău, instituție care, în prezent, funcționează în incinta unui complex comercial aflat la ieșire din oraș.

Executivul a anunțat că a aprobat déjà trecerea unei suprafețe de 4.000 de metri pătrați din administrarea Consiliului Județean Buzau, în cea a Ministerului Justiției, în vederea construirii Judecătoriei.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău au vești bune și în ceea ce privește blocul de locuințe de serviciu destinat medicilor din Spitalul Județean de Urgență. Cât de curând, Consiliul Judetean va organiza licitație pentru desemnarea firmei care se va ocupa de proiectarea noii clădiri.

Noul bloc de locuințe de pe Bulevardul Gării va avea 20 de apartamente. Este însă puțin probabil ca lucrările de constructie să înceapă în 2018.