În acest weekend, sute de pasionați de off-road din toată țara își dau întâlnire la Buzău

Este vorba de „GTC Trophy” – ediția 2018, eveniment auto ce se va desfășura în perioada 11 – 14 octombrie, atât în municipiul Buzău, cât și în localitatea Mărăcineni și stațiunea Sărata Monteoru. Pe lângă clasele obișnuite de offroad, va fi și secțiunea Hobby, dedicată posesorilor autovehicului românesc Dacia Duster.

Buzăul va deveni, pentru un weekend capitala motorsportului românesc, GTC Trophy atrăgând peste 250 de participanţi – sportivi, organizatori, media – la această etapă. Fanii off road vor avea ocazia să vadă de aproape maşinile de competiţie, baza urmând să fie amplasată în Piaţa Daciei din municipiul Buzău.

De altfel, vineri dimineaţă, la ora 10:00, startul festiv se va da tot în Piaţa Daciei, iar de acolo, toate echipajele vor pleca spre proba specială de Trial, care va avea loc aproape de podul de la Mărăcineni.

Pe site-ul competiţiei, www.gtctrophy.ro, sunt disponibile hărţile cu trasee, dar şi programul complet al competiţiei. La secretariatul din Piaţa Dacia se poate obţine harta cu punctele de interse de pe traseu, accesibile cu maşina de stradă.

Competiţia se va încheia sâmbătă după-amiază, în stațiunea Sărata Monteoru, acolo unde va avea loc şi ceremonia de premiere a câştigătorilor.

Este a şaptea ediţie a competiţiei care presupune parcurgerea probei de traseu într-un interval maxim de 24 de ore, mergându-se astfel zi şi noapte pe cei 160-300 de kilometri off-road pentru fiecare dintre cele 6 clase competiţionale.

Pe lângă clasele obişnuite din off road, GTC Trophy propune şi clasa Hobby, dedicată posesorilor de maşini 4×4 care vor să îşi facă debutul în concursurile organizate. De altfel, la Clasa Hobby va exista şi secţiunea Trofeul Duster, special pentru pasionații maşinilr Dacia Duster.

„Formatul Ziua cea mai lungă! Este o provocare pentru noi. Anul acesta vom avea trasee mai lungi, care vor supune concurenţii la eforturi suplimentare, mai ales dacă va ploua şi în pădure va fi ud. GTC Trophy este o competiţie dificilă, care combină performanţa piloţilor, experienţa copiloţilor şi calitatea maşinilor de concurs. Se va merge atât ziua, cât şi noaptea, ceea ce va complica misiunea concurenţilor, dar în acelaşi timp va creşte adrenalina din jurul competiţiei”, a declarat Răzvan Cirap, organizatorul GTC Trophy.

Buzăul este o zonă cu mare tradiție în organizarea evenimentelor de sport extrem, atât auto cât și moto.