Ilie Năstase și fostul arbitru, Valeriu Argăseală, noi cetățeni de onoare ai Buzăului

Sfântul Nicolae, două personalităti sportive ale României au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului Buzău. Este vorba despre fostul mare tenisman Ilie Năstase și de Valeriu Argăseală, președintele clubului FCSB și fost arbitru internațional. La eveniment au participat numeroși fani ai celor doi, dar și alți invitați. La Buzău, un club profesionist de tenis va purta numele lui Ilie Năstase.

Atmosferă de sărbătoare la Consiliul Județean Buzău, de Sfântul Nicolae. Ilie Năstase, unul din cei mai îndrăgiţi tenismeni din lume, și Valeriu Argăseală, președinte al clubului FCSB au primit titlul de cetăţean de onoare al județului Buzău.

Oficiile de gazdă au fost îndeplinite de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care a făcut o prezentare a carierelor celor doi invitați speciali, după care a supus la vor proiectele de hotărâri privind conferirea titlurilor de cetățean de onoare.

„E una din cele mai emoționate zile din activitatea mea ca președinte al CJ Buzău”, a mărturisit Emanoil Neagu la ședința în care Ilie Năstase și Valeriu Argăseală au fost desemnați cetățeni de onoare ai județului Buzău.

47430896_708089012892813_7776506496677838848_o

Ilie Năstase a primit cu emoție distincția oferită de Consiliul Județean Buzău. „Buzăul îmi aduce aminte de familie pentru că am venit aici la 4 ani. Azi în fața mea erau niște covrigi și cred că la 4 ani am mâncat primul covrig de Buzău. Nu am venit prea mult la Buzău cât am fost copil însă acum am să o fac pentru că sunt oarecum obligat. Am să duc numele Buzăului mai departe și am să mă opresc destul de des pe aici pentru că este în drumul meu”, a spus Ilie Năstase

Cel de-al doilea cetățean de onoare al Buzăului, Valeriu Argăseală, a fost arbitru internațional, cunoscut îndeosebi prin faptul că a condus inclusiv ca președinte echipa de fotbal Steaua.

„Sincer, nu mă așteptam să primesc acest titlu și cred că este cea mai mare emoție pe care am simțit-o deși am avut multe emoții în viața mea. Nu pot să nu îmi aduc aminte de Buzău, de locul în care un copil de 14 ani stătea în gazdă și care a făcut patru ani de liceu Economic în trei locații. Rămân recunoscător acelui sat din comuna Beceni unde m-am născut și locurilor de unde am plecat și mulțumesc domnului președinte și aleșilor județeni care au votat în unanimitate pentru acordarea acestui titlu”, a spus Valeriu Argăseală.

Alături de președintele FCSB, Valeriu Argăseală, a ținut să fie si fostul său profesor de matematică. ”Când elevul meu mi-a telefonat să mă invite aici a încercat să mă laude cum că de la mine a învățat matematică și eu atunci i-am spus de unde să știi tu matematică dacă nu știu nici eu”, a spus Constantin Gâdea, fostul profesor de matematică al lui Valeriu Argăseală.

La ședința de astăzi au mai luat parte prefectul Carmen Ichim și subprefectul Lucian Foca, alături de o serie de invitați ai celor doi foști sportivi omagiați azi și de câțiva buzoieni care au ținut să fie de față la acest moment festiv și să le adreseze câteva cuvinte celor doi.

La rândul său, președintele Consiliului Judetean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a primit de la Valeriu Argaseală un echipament complet de la FCSB, dar si o minge cu semnăturile jucătorilor clubului din Capitală. „Ca să vă mai îndulcesc, știu că sunteți stelist și că sunteți supărat după meciul de aseară”, a spus Argăseală.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău au propus ca un club profesionist de tenis de câmp din Buzău sa poarte numele celui mai mare jucător de tenis român, Ilie Năstase.