I-au îndeplinit dorința. Fiica eroului Mădălin Stoica a primit un dar special de la camarazii tatălui său

Au fost momente emoționante pentru fiica eroului sublocotenent post-mortem Mădălin Stoica, Anca-Elena. De ziua ei, la împlinirea vârstei de 12 ani, a primit un cadou mult visat de la un secretar de stat și foștii camarazi ai tatălui. Acesta a murit în Afganistan, după un atac al jihadiștilor asupra unui convoi militar românesc.

Anca-Elena Stoica a avut parte, marți, de o surpriză din partea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul şi informare publică, Nicolae Nasta, şi militari din cadrul Batalionului 47 Comunicații şi Informatică „General Nicolae Petrescu”.

A primit în dar o pisicuță, cadou care i-a înseninat sufletul într-o perioadă a vieții extrem de grea, pricinuită de moartea părintelui său. Momentele emoționante au continuat și la școală, prin oferirea de cadouri şi tort în prezența colegilor de clasă.

O stradă din Buzău va primi numele lui Mădălin Stoica, militarul buzoian ucis în Afganistan. De asemenea, eroul va fi declarat cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Buzău, după cum a ţinut să precizeze primarul Constantin Toma în mesajul săptămânal postat pe Facebook.

Statul român asigură o serie de compensaţii familiei Stoica. Familia acestuia, soţia şi fiica de 12 ani, vor primi un ajutor bănesc de la statul român. În primul rând este vorba despre asigurare de deces în valoare de 80.000 de euro.

Fiecare soldat român care pleacă în Afganistan semnează această asigurare de viaţă. Familia poate primi banii într-o săptămână, într-o lună sau chiar într-un an.

De asemenea, soţia militarului ucis va fi angajată, în caz că doreşte, pe un post în armată. Compensaţie în valoare de 100 de solde; de menţionat este faptul că o soldă are acum valoarea de 1.450 de lei. Rezultă un total de 145.000, adică 1,45 de miliarde de lei vechi.

Nu în cele din urmă fata militarului va primi pe tot parcursul studiilor o pensie de urmaş până la vârsta de 26 de ani maximum.

Urmărește-ne pe Google News