VIDEO Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită prin expoziții și activități cultural-educative, la Școala 11 din Buzău

Mai multe școli din municipiul Buzău au celebrat luni diversitatea lingvistică în Europa, prin organizarea de manifestări cultural educative menite să promoveze învăţarea limbilor străine. Zeci de elevi și preșcolari au marcat evenimentul printr-o suită de activități organizate la Școala Nr11 din municipiul Buzău.

Școala nr 11 din municipiul Buzău s-a numărat printre instituțiile care au pregătit o mulțime de evenimente culturale, menite să marcheze Ziua Europeană a Limbilor.

Astfel, zeci de elevi și preșcolari, au transformat evenimentul într-o adevărată sărbătoare, menită să dea culoare acestei manifestări cultural educative.

Preșcolarii de la mai multe grădinițe, sosiți în calitate de invitați, au etalat haine decorate în culorile tărilor europene, au rostit fraze în diverse limbi și au expus desene cu tematică europeană.

Totodată, elevii Școlii nr. 11 au participat la ateliere de desen pentru a evoca prin imagini și culoare sărbătoarea diversității limbilor europene.

Elevii au mai pregătit și scurte disertații despre cultura, arta sau diferitele tradiții întălnite pe bătrânul continent.

Scopul acestui eveniment, sărbătorit din anul 2001, este de a promova plurilingvismul, ca și punte de comunicare între popoare, dar şi ca un instrument de interes turistic sau profesional.

Activităţile organizate cu această ocazie în diverse ţări europene încurajează învăţarea limbilor străine şi constă în manifestări culturale pentru copii şi adulţi, cursuri de limbă, sau conferinţe.

Obiectivele generale ale evenimentului sunt sensibilizarea publicului cu privire la importanţa învăţării limbilor străine şi la diversificarea numeroaselor limbi învăţate, promovarea bogăţiei diversităţii culturale şi lingvistice a Europei.

Urmărește-ne pe Google News