Hoți de lemne din Vrancea, în arest la Buzău, pentru 30 de zile

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice de la Serviciul de Ordine Publică Buzău au dispus măsura reținerii față de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 şi 53 de ani, toţi din Vrancea, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada aprilie – august 2019 ar fi tăiat de la nivelul solului și ar fi sustras 152 arbori dintr-o partidă legal constituită, în extravilanul comunei Buda.

Partida era în exploatarea societății administrate de bănuiți, însă arborii tăiați nu prezentau amprenta dispozitivului special de marcat.

După tăierea arborilor, cioatele ar fi fost acoperite cu pământ și resturi de exploatare.

Astăzi, suspecții au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive.

În urma probelor administrate, magistrații au dispus ca suspecții să fie plasați în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că prin tăierea şi furtul celor 152 de arbori, cu un volum estimat la 50 de m.c., ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 17.000 de lei.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.