Hoț prins cu ajutorul camerelor de supraveghere dintr-o mănăstire de lângă Râmnicu Sărat

Un tânăr de 27 de de ani, din Zalău, a fost surprins de camerele de supraveghere ale bisericii din Mănăstirea Podul Bulgarului, de pe marginea E85, în timp ce fura din lăcașul de cult, împreună cu un complice de 18 ani din București. Luni, același individ din Zalău a fost prins în timp ce conducea la Balta Albă un autoturism fără numere de înmatriculare, folosit cel mai probabil la furat.

Polițiști din cadrul Secţiei 7 poliție rurală Grebănu au depistat la scurt timp de la sesizare, principalii bănuiţi de comiterea unui furt, respectiv doi bărbaţi din Zalău şi Bucureşti, în vârstă 18 şi 27 de ani, cunoscuţi cu preocupări infracţionale.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în după amiaza zilei de 18 iulie, unul din cei doi bănuiţi ar fi pătruns prin escaladare în incinta unei biserici, situată în afara localităţii Podgoria, ocazie cu care ar fi furat o sumă de bani provenită din vanzarea lumanarilor.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost depistaţi la scurt timp, totodată fiind recuperat şi aproximativ 50% din prejudiciul creat.

Faţă de persoanele în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Hotul a fost identificat si prins cu ajutorul imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere montate in biserică.