Handbalistă de la Gloria Buzău, depistată cu coronavirus în cantonamentul din Brașov

Noul coronavirus lovește și în echipa de handbal Gloria Buzău, care se află în cantonament în județul Brașov. O jucătoare a fost depistată cu COVID-19, după ce clubul a testat zilele trecute toate jucătoarele. Sportiva și încă trei membri ai lotului au fost trimiși acasă.

Handbalista care a contractat noul coronavirus este Elena Livrinikj, o macedoneancă de 25 de ani venită în această vară de la Rapid, unde a fost golgeteră.

Jucătoarele echipei SCM Gloria Buzău s-au deplasat la Cheile Grădiștei, unde au început pregătirile pentru campionat și Cupa EHF.

Conducerea echipei au decis s-o trimită acasă din cantonament pe Livrinikj, ca să limiteze la maximum riscurile de contaminare a întregului lot.

Aceeași decizie a fost luată și în cazul colegei de cameră Patricia Moraru și a doi masori, cei care ar fi luat cel mai mult contact cu handbalista din Macedonia.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, miercuri, la nivelul judeţului au fost confirmate 33 de cazuri noi de COVID-19. Printre bolnavi sunt și angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.