Guvernul oferă Buzăului acordă fonduri pentru refacerea infrastucturii afectate

Veste bună în prag de sărbători pentru locuitorii din mai multe zone ale județului Buzău care au fost afectate în ultima perioadă de alunecări de teren si inundatii. Guvernul va acorda județului Buzău 12 milioane de lei din fondul de intervenție aflat la dispoziție pentru refacerea infrastucturii afectate. Sume de bani au fost alocate și pentru județele Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea, lovite si ele de inundații.

Suma de 12 milioane de lei din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului a fost alocată pentru refacerea de urgență a infrastructurii județene și locale afectate de inundațiile și alunecările de teren din județul Buzău.

Este vorba despre drumuri aflate pe raza localităților Lopătari, Chiliile, Bozioru, Murgești, Pardoși, Sărulești, Beceni, Pietroasele, Bisoca, Pănătău și Cănești. În plus, 14 familii și persoane singure ale căror case și anexe gospodărești au fost distruse de calamitățile naturale vor primi ajutoare de urgență din partea Guvernului în valoare de 70 de mii de lei.

Și Consiliul Județean Buzău va demara în perioada următoare lucrări de refacere a unor drumuri care au fost afectate de alunecările de teren in ultima perioadă. Lucrările vor fi făcute din bugetul propriu al instituției.

Potrivit estimărilor, în județul Buzău, alunecările de teren, dar şi inundaţiile, au provocat pagube de peste 80 de milioane de lei. La acest moment, sunt grav afectate şosele, case, poduri şi podeţe în cel puțin 19 localităţi buzoiene.