Gruparea de infractori în care se află și fostul polițist SIPI din Buzău a fost trimisă în arest preventiv

Zece persoane suspecte în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Buzău au primit mandate de arestare preventivă din partea magistraților buzoieni. În grupul infracțional se află și Ionel Ginel Voicu, un ofițer pensionat de la Serviciul de Informații și Protectie Internă.

Instanța a decis arestarea preventivă a inculpatilor Dumitrache Cristian Daniel, Dincu Ion, Ioniţă Florea, Voicu Ionel Ginel, Buciuleac Ioan , Lachine Yassin, Lachine Zakaria, Mocanu Vasilică, Ivan Iulian si Aldea Mihai pe o durată de 30. Soluția este nedefinitivă și poate fi atacată cu apel.

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Buzău au efectuat zilele trecute un număr den 30 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Buzău, Brașov, Ilfov, Bihor, Covasna, Neamț, Sălaj și Prahova într-o cauză vizând destructurarea a trei grupări infracționale organizate, membrii acestora colaborând și interacționând între ei, grupuri ce erau profilate pe comiterea infracţiunilor din domeniul fraudelor fiscale, fraude din domeniul criminalităţii informatice, infracţiuni de fals şi uz de fals.

Astfel, un prim grup infracţional organizat este format din trei cetăţeni libanezi şi patru cetăţeni români, care, în perioada 2011-2015, a creat un circuit economic, comercial și financiar fictiv, între mai multe societăți comerciale, create special în scopul eludării obligațiilor fiscale de plată către bugetul general consolidat al statului român.
Prejudiciul cauzat este în sumă de 4.785.134 lei (din care 2.899.899 lei cu titlu de TVA și 1.885.235 lei cu titlu de impozit pe profit).

Pe parcursul activităţii infracţionale, liderul acestui grup infracţional organizat a avut nevoie în activitatea desfăşurată de o serie de documente de identitate falsificate iar pentru obţinerea acestora a apelat în anul 2016 la un suspect, care la momentul respectiv era angajat ofiţer al SJIPI Buzău (în prezent pensionat).

Astfel, din cercetări s-a stabilit că suspectul făcea parte dintr-un grup infracţional organizat, format din mai multe persoane, profilat pe comiterea infracţiunilor din domeniul criminalităţii informatice şi falsificarea de documente de identitate.

Liderul acestui grup, domiciliat în municipiul Braşov, avea şi rolul de a falsifica documente de identitate, respectiv cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere, cărţi de şedere temporară pentru cetăţeni străini (acesta fiind cunoscut drept unul dintre cei mai buni falsificatori de documente din ţară), din grupare făcând parte alte 14 persoane domiciliate pe raza a mai multor județe, inclusiv din municipiul București.

Urmărește-ne pe Google News