Grupare specializată în furturi din apartamente, destructurată de polițiștii buzoieni

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J Buzău, în colaborare cu colegii de la I.P.J Iaşi, au depistat în week-end alţi doi bănuiţi că ar fi participat la mai multe furturi din apartamemte situate pe raza municipiului Buzău.

În urmă cu o săptămână, poliţiştii de la serviciul de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un alt tânăr din Iaşi, care ar fi fost implicat în săvârşirea aceloraşi fapte.

Cercetările au continuat și în urma investigaţiilor şi a probatoriului administrat de poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău, alți doi bărbaţi au fost trecuți pe lista suspecților, pe numele lor fiind emise mandate de aducere.

Bărbaţii, în vârstă de 37 şi 51 de ani, ambii din Iaşi, au fost depistaţi la punctul de trecere al frontierei Petea, din Satu Mare, în timp ce încercau să părăsească teritoriul țării.

Cei doi suspecți au fost conduşi la poliţie pentru audieri iar în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii domiciliare în Iaşi, la imobile utilizate de bănuiţi.

În urma activităţilor investigative, au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe telefoane mobile, 750 de euro, 187 de lei şi un recipient cu o substanţă albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive.

Pe bază de ordonanţă, poliţiştii i-au reţinut pe suspecți pentru 24 de ore, ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie-august 2022, bănuiţii ar fi pătruns prin efracţie şi ar fi sustras bani şi alte bunuri dintr-o locuinţă din municipiul Buzău, în valoare totală de 32.000 de lei.

De asemenea, ar fi încercat să sustragă bunuri din alte două locuinţe, provocând pagube estimate la 5000 de lei.

Faptele au fost sesizate poliţiei de către părţile vătămate, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 32 şi 68 de ani, toţi din municipiul Buzău.

Din investigaţii a reieşti că cei trei bărbaţi ar fi săvârşit fapte similare în mai multe judeţe din ţară, urmând a fi documentată întreaga activitate infracţională a acestora.

Urmărește-ne pe Google News