Contractul de lucrări nr. 6, care vizează „Execuția și reabilitarea forajelor în localitățile: Calvini și Izvoru Dulce, execuția și reabilitarea stațiilor de captare/ tratare apă potabilă/ gospodăriilor de apă în localitățile: Calvini, Cislău, Buda Crăciunești, Mânzălești, Chiojdu, Măgura, Sărata Monteoru, reabilitarea rezervoarelor Sărata Monteoru și Nehoiu” a ajuns în faza în care încep lucrările de modernizare la barajul de la Cireșu.
Barajul Cireșu, împreună cu stația de tratare – Jghiab, reprezintă un sistem centralizat de alimentare cu apă, care deservește locuitorii de pe Valea Slănicului după cum urmează: UAT Mânzălești: localitățile Jghiab, Gura Bădicului; Mânzălești, Satu Vechi, Beșlii, Trestioara, Poiana-Vâlcului; UAT Vintilă Vodă: localitățile Bodinești, Vintilă Vodă, Sârbești, Niculești, Podu Muncii, Petrăchești; UAT Sărulești: localitățile Cărătnău de Jos, Goicelu, Valea Stânei, Sărulești; UAT Beceni: localitățile Podu Muncii, Gura Dimienii, Dogari, Mărgăriți, Beceni, Izvoru Dulce, Cărpiniștea, Valea Părului; UAT Cernătești: localitatea Fulga.
În vederea realizării lucrărilor de modernizare, marți 25 iunie 2024 se va proceda la golirea lacului de acumulare, astfel încât să poată fi asigurat accesul la componentele și echipamentele ce urmează să fie înlocuite. Furnizarea apei în localitățile menționate mai sus se va face din rezervorul de 700 metri cubi al stației de tratare, volum care, la un consum normal, este suficient pentru cca 24 ore.
„Dacă situația din teren va impune sistarea furnizării, îi rugăm pe clienții noștri ca, preventiv, să-și asigure un stoc de apă pentru activitățile gospodărești, suficient pentru două zile. În funcție de evoluția situației în teren, vom transmite imediat mesaje de informare clienților noștri.
Lucrările de modernizare ale barajului Cireșu includ:
-Realizarea unui sistem mecanizat de curățare a grătarelor de la captare și golirea de fund
-Înlocuirea stavilelor existente și dotarea acestora cu sistem de acționare mecanizată
-Proiectarea și instalarea unei stavile suplimentare, astfel încât eventualele intervenții de mentenanță ulterioare să nu mai necesite golirea completă a lacului de acumulare și, în consecință, afectarea sistemului de alimentare cu apă a locuitorilor
-Racordarea barajului la un sistem de energie electrică
În speranța că utilizatorii noștri vor înțelege necesitatea și utilitatea acestor intervenții, vă mulțumim anticipat și vă reamintim că toate lucrările de investiții pe care le implementăm la infrastructura de apă și canalizare au drept scop creșterea calității apei și a serviciului de canalizare.” Compania de Apă S.A. Buzău