Geoparcul „Ținutul Buzăului”, vizitat de realizatorul celebrelor documentare „Wild Carpathia” și „Flavors of Romania”

Realizatorul celebrelor documentare „Wild Carpathia” și „Flavors of Romania”, jurnalistul Charlie Ottley, a vizitat zilele trecute Geoparcul „Ținutul Buzăului”. Cunoscutul producător este cunoscut pentru modul în care promovează internațional frumusețile naturale și culinare ale României.

Charlie Ottley a ajuns joi, la Buzău, împreună cu echipa sa de filmare,oaspeții vizitând mai multe obiective de pe cuprinsul geoparcului.

”Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului și-a dezvăluit unicitatea, măreția și misterele jurnalistului britanic Charlie Ottley și a echipei sale de la Flavours of Romania și Wild Carpathia, însoțiți și îndrumați in periplul lor de către Conacul Grigorescu, Terra Carpatica, Slow food community și de colegii noștri de la Geoparc, etalând o suită de obiective reprezentative pentru județul Buzău”, au comunicat reprezentanții Asociației „Ținutul Buzăului”.

Lacul Mocearu, Focurile vii de la Lopătari și Canionul de sare de la Mânzălești și-au spus pe rând povestea și au defilat grandioase pe podiumul locurilor demne de apreciat, de iubit și valorificat, cuprinse fiind într-o poveste mai amplă despre România și farmecul ei.

Filmările vor fi incluse într-un serial ce va fi difuzat în curând. ”Vor urma și alte istorisiri despre locurile, oamenii și trăirile pe care le poți experimenta pe aceste meleaguri dezvăluindu-se astfel potențialul de dezvoltare durabilă a zonei”, au mai scris reprezentanții Asociației „Ținutul Buzăului”.

În ziua de 21 aprilie 2022, „Ţinutul Buzăului” a devenit, oficial, Geoparc internaţional UNESCO, al doilea din România, după „Ţara Haţegului”. Distincţia a fost oferită de către consiliul director al UNESCO, prin intermediul unei videoconferinţe.

De curând, mai mulți antreprenori și producători locali din acest areal geografic au pus bazele unei comunități Slow Food. Acest concept reflectă un stil de viață, un mod de a trăi și a mânca sănătos, în incercarea de a reînvia tradiția și cultura gastronomică locală, toate acestea combinate cu grija față de comunitate și mediul înconjurător.

Urmărește-ne pe Google News