Gabriel Avrămescu: Dezvoltarea Buzăului poate fi posibilă datorită demersurilor #PNL Buzău!

DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

Liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu a postat vineri, un mesaj pe Facebook,  prin care salută parteneriatul semnat de ADI Ținutul Buzăului cu Consiliile Județene din Vrancea și Prahova . În urma acestui demers județul Buzău va putea accesa fonduri pentru investiții teritoriale integrate (ITI).

„ITI, principalul meu obiectiv, promovat în campania electorală, poate deveni realitate! Cu bucurie am aflat că cei de la Consiliul Județean Buzău vor aproba un acord de parteneriat cu Consiliile Județene Prahova și Vrancea și cu ADI Ținutul Buzăului, printr-un proiect de hotărâre. Astfel, Buzăul va putea accesa fonduri pentru investiții teritoriale integrate (ITI) datorită demersurilor noastre. Acest lucru demonstrează că vocea PNL Buzău s-a făcut auzită întrucât:

❗noiembrie 2020: unul dintre principalele obiective ce s-au regăsit în programul meu de candidatură la alegerile parlamentare a fost oportunitatea accesării fondurilor prin componenta ITI pentru dezvoltarea Buzăului

❗martie 2021: prima mea întrebare, în calitate de deputat, a fost adresată ministrului investițiilor și fondurilor europene, Cristian Ghinea, referitoare la intenția domniei sale de a lua în calcul componenta ITI pentru dezvoltarea Ținutului Buzăului

Așadar, demersurile Consiliului Județean Buzău vin în contextul promovării acestei idei de către PNL Buzău, în interesul dezvoltării Buzăului.

Sunt convins de cooperarea și disponibilitatea pentru o bună colaborare și a celorlalți parteneri ai acordului, respectiv CJ Prahova, CJ Vrancea și ADI Ținutul Buzăului.

De altfel, am avut recent discuții cu domnii președinți ai consiliilor județene Prahova și Vrancea și atât Cătălin Toma cât și Iulian Dumitrescu și-au exprimat disponibilitatea de a colabora pentru accesarea de fonduri ITI pentru întreaga zonă.” a precizat pe Facebook Gabriel Avrămescu.