Gabriel Avrămescu: Programul Național de Investiții, lansat de Guvernul României, un real SUCCES!

Liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu  a precizat duminică într-o postare pe social media, că programul de Investiții lansat de Guvernul PNL este o soluție reală pentru dezvoltarea locală, până acum fiind depuse cereri de finanțare pentru o sumă aproape triplă față de cea alocată.

Avrămescu precizează că  PNL și IDMR au lucrat împreună penrru ca Programul Anghel Saligny să fie accesibil tuturor primăriilor fără să fie avantajat un partid sau altul.

„O dovedesc inclusiv cererile depuse de primarii USR-PLUS care, în ciuda piedicilor puse acestui program de investiții de liderii aceluiași partid, au optat totuși pentru acest tip de finanțare.

PNL și UDMR au lucrat împreună pentru ca Programul Anghel Saligny să fie accesibil tuturor primăriilor fără să fie avantajat un partid sau altul, drept dovadă, dintre cele 3.228 de UAT-uri ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, doar 81 nu au cerut finanțare. Adică 97,5% din țară!

❗Toate consiliile județene și toate sectoarele din București au cerut finanțare❗

Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei pentru 7.545 de proiecte, în condițiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde.

Așadar, nevoie de Investiții locale există.

De exemplu, accesul la apă potabilă este un serviciu de bază, nu un lux, drumurile reabilitate pe care se poate circula în condiții de siguranță nu sunt un lux. Faptul că au fost depuse cereri de finanțare pentru o sumă aproape triplă față de cea alocată arată că a fost nevoie de acest instrument de finanțare.

De ce Anghel Saligny nu este la fel ca PNDL?

Pentru că programul a restrâns finanțarea doar la infrastructura pentru acele servicii esențiale – apă, drumuri, gaze – pe care statul și administrațiile locale au obligația de a le asigura tuturor cetățenilor români, indiferent dacă locuiesc în marile aglomerații urbane, în orășele ori în mediul rural.
În plus, obiectivele de investiții vizate de Programul Anghel Saligny nu sunt incluse la finanțare în programele derulate din fonduri externe nerambursabile în perioada de programare 2021-2027 sau prin alte programe naționale sau comunitare. Deci, Programul de Investiții lansat de Guvernul PNL este o soluție reală pentru dezvoltarea locală!” se precizează în postarea de pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Google News