Furtul banilor din duba resturantului Taverna Buzoiană, opera unui temut infractor din ”gruparea falșilor polițiști”

Principalul bănuit de furtul a 40.000 de lei din mașina restaurantului Taverna Buzoiană a fost reținut, vineri dimineață, în urma unei percheziţii în orașul Pantelimon. Este vorba despre un individ care, în 2011, a fost protagonistul unui jaf armat în Bucureşti. El și câțiva complici au atacat un bărbat din Bucureşti, care a ridicat de la bancă suma de 200.000 de lei. Tâlharii acționau îmbrăcaţi în uniforme de poliţist.

Acțiunea de vineri dimineață a poliţiştilor din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău s-a desfășurat în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Buzău.

Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 05 octombrie 2020, de către un buzoian de 46 de ani, angajat al unei societăți comerciale din Buzău.

Polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 48 de ani din orașul Pantelimon. Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a buzoianului suma de 40.000 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din municipiul reședință de județ.

În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, un dispozitiv tip telecomandă auto și bani, 10.000 lei și 400 euro. Cu acel dispozitiv, infractorul a bruiat telecomanda de blocare a portierelor mașinii din dotarea restaurantului buzoian, astfel încât aceasta a rămas descuiată.

A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzăupentru continuarea cercetărilor. Față de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.

Vineri, în baza probatoriului administrat, va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și în vederea sesizării instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă. La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău și polițiști de la Poliția orașului Pantelimon.

În 2011, acesta a fost protagonistul unui jaf armat în Bucureşti. El și câțiva complici au atacat un bărbat din Bucureşti, care a ridicat de la bancă suma de 200.000 de lei. Hoţii au coborât din două maşini cu numere similare celor de la MAI şi erau îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti.

În februarie 2011, el și alți doi bărbaţi mascaţi au oprit o maşină în trafic la intrarea în localitatea Jilava şi, pretinzând că sunt poliţişti şi fac o percheziţie, au furat din autoturism o geantă în care se aflau banii.

Suspecţii, aflaţi într-o maşină Skoda Octavia cu girofar, au blocat un autoturism Mercedes, în care se aflau trei persoane din Sinteşti. Din mașina cu girofar au ieşit doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi, un alt suspect rămânând la volan.

Aceştia le-au spus păgubiţilor că sunt de la poliţie şi că vor controla maşina lor, după care i-au dat jos din autoturism şi i-au imobilizat la pământ. Hoţii au furat geanta în care se aflau cei 750.000 de lei şi au dispărut.