Fotograful oficial al Geoparcului ”Ținutul Buzăului” a surprins un urs în în Munții Buzăului

Fotograful oficial al Geoparcului ”Ținutul Buzăului”, Marius Iancu a surprins un urs și de l-a fotografiat, acesta relatând într-o postare pe Facebook, experiența trăită  în momentul în care a dat nas în nas cu sălbăticiunea.

La postarea cu frumosul exemplar de urs, Marius Iancu a scris că a descoperit și fotografiat urme de lup în Munții Buzăului. Asta, cu puțin timp înainte de întâlnirea cu Moș Martin.

”Se plimba prin pădure, iar când ne-a observat s-a așezat. Cred că ne-a privit vreo două minute, apoi s-a ridicat și a făcut doi pași spre noi, ca într-un final să plece. A coborât într-o vale, iar noi am plecat bucuroși spre casă, după o săptămână în care am umblat foarte mult, însă fără prea multe întâlniri”, este mesajul care însoțește fotografia realizată de Marius Iancu.

Portofoliul lui Marius Iancu de fotografii din sălbăticia Subcarpaților de Curbură este mult mai mare. Aici este situat arealul cunoscut ca ”Ţinutul Buzăului”, o zonă complet rurală, în care găsim şi acum sate tradiţionale şi oameni care locuiesc în mijlocul pădurii.

Aproape toată lumea de aici trăieşte în armonie cu natura, inclusiv cu animalele sălbatice care sălăşluiesc pe aceste meleaguri. Pagina dedicată Ţinutului a fost alimentată, de-a lungul timpului, cu numeroase instantanee din sălbăticia meleagurilor buzoiene, cele mai multe, realizate de Marius Iancu.

”Am început să îndrăgesc natura pe vremea când eram cercetaș și am învățat să o iubesc cu adevărat atunci când mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie. Fac asta din 2009, însă abia în ultimul an am simțit gustul sălbăticiei. Acolo am reușit să-mi înving frici și tot acolo mi-am găsit fericirea”, scrie Marius Iancu pe blogul personal.

Urmărește-ne pe Google News